Pink Diamond

14 July 2017

Sekali Cuba Gentle Deep Foaming Cleanser Shaklee Terus Puas Hati!


Hai! Lama tak ke udara ni. Suka bagi janji-janji manis tauuuuu Mama May ni.. Nyampah..
.
Maaf la.. tersibuk sikit.. Banyak sangat my scope of work everyday. Pos barang la dan sebagainya. Maafkan saya ya... heeee...
.
Sebenarnya.. beberapa lama menyepi ni, saya sedang mencari skincare yang sesuai dengan saya lepas saya stop satu product tahun lepas. Wah.. Lepas stop je makcik jerawat naik non stop wey... Sedih ahkak dilanda kemurungan sebentar mencuba berbagai jenis produk yang bebas kimia demi mencari kesesuaian untuk wajahku ini. sobsobsob...
.
Ada la cuba beberapa product di pasaran. Mungkin disebabkan ianya bebas kimia maka ia lambat berfungsi?? Sedih tau. Biasa muka saya ni jenis flawless je. Sampai satu tahap jeragat jenis macam tahik lalat tu makin bersepah dekat muka.. Malu sangat rasa.. Kulit saya jenis kering. So jeragat memang cepat naik.. Akhirnya tekad kembali kepada Skincare Shaklee.
.
Rata-rata pun tahu, Gentle Deed Foaming Cleanser Shaklee ni mahal. Harga ratusan sayang oi.. Memang menangis nak beli. Yela dulu set skincare saya 1 set hanya RM50 sajoooo.. Tapi, demi kulit yang sihat gigih jugak menabung..
.
Tapi serius berbaloi dengan harganya sebab kalau takat pakai sesorang diri jek, setahun lebih pun tak habis! Pakai la sampai lebam. ^__^

Fungsi Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite Shaklee ni :- 

» Kulit akan lebih bersih, licin, lembut, segar dan berseri, sekata.
» Menyingkirkan sel kulit mati tanpa meninggalkan sisa.
» Kulit kurang berminyak
» Liang pori rapat sebab kotoran celah pori disingkirkan

Bila liang pori besar, kotoran pada wajah tak dapat ditanggalkan dengan sempurna dengan pencucian biasa. Sebab tu kita rasa kulit makin berminyak walaupun dah cuci.

Lagipun, Cleanser Nutriwhite Shaklee ni bebas dari sebarang bahan kimia. Sebab tu dia takde bau langsung. Nutriwhite Shaklee ni 100% terhasil dari sumber semulajadi.
 


Bahan bahan dalam Cleanser Nutriwhite Shaklee yang gojes ni:-

1) Rumpai laut berfungsi membuang kekotoran, sel-sel mati dan menegangkan kulit.

2) Alga Hijau membuang toksin dan mengekalkan kelembapan kulit.

3) Strawberi Begonia menyeragamkan warna kulit. Takdelah muka kita ada zon warna berbeza. 

4) Melembut dan menyegarkan kulit. Sebab tu rasa segar sangat walaupun hanya dengan satu cucian je tau.

Jadi, In shaa Allah... Cleanser Nutriwhite Shaklee ni selamat untuk digunakan. 
Tapi, nak ingatkan, Set Nutriwhite ni sesuai untuk kulit normal dan kurang berjerawat.

Untuk yang ada masalah kulit berminyak atau kering yang kritikal dan berjerawat teruk dan kronik, Set Nutriwhite ni tak sesuai. Tapi ada set lain untuk anda. Nak tau??  Saya ada jawapannya..



Best sangat tau guna cleanser Nutriwhite ni... 
Kulit kita juga memerlukan makanan yang berkualiti untuk memastikan ianya sentiasa sihat dan cantik. Pilihan terbaik jika anda gabungkan Suplement Set kecantikan dan juga Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite ni..:)

Berminat nak cuba cleanser terbaik ni? Boleh contact saya..


“Berkongsi Kebaikan Untuk Kesihatan Yang Lebih Baik”

Mayzura
SID : 882638
Call/ SMS/ WhatsApp : 012-9628636
FB : Mayzura Khudori
Email : mayzura@ymail.com

 [Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit]

19 May 2017

Best Kombo Nursing Bra

Assalamualaikum

Hye!

Nak share sesuatu. Ada breastfeed mommy tak kat sini?

Ada kombo murah nursing bra tau.

❤️BEST COMBO NURSING BRA❤️
4 HELAI RM80 free postage!

Merupakan  pakej bra menyusu dengan design cun. No wire, selesa dan cantik. Bukaan butang hadapan memudahkan penyusuan. 

Access menyusu membenarkan lebih skin-to-skin contact.

Harga asal RM25 sehelai. 

Sekarang sis offer 4 helai RM80 sahaja

Design RANDOM. 

Berminat? 📲Whatsapp only 012-9628636
Berminat? 📲Whatsapp only 012-9628636
Berminat? 📲Whatsapp only 012-9628636
 

Cepat whatsapp number kat atas tu sebelum kehabisan size! 😍

16 May 2017

IMPIAN UNTUK KULIT ANJAL DAN MUDA BERSAMA PRECIOUS SERUM



Hai semua dan apa khabar? Semua sihat-sihat je ye..

Saya muncul kembali selepas begitu sibuk memperkenalkan product terbaru dengan formula antiaging.

Rata-rata kita semakin menginjak usia, tanda-tanda penuaan mula muncul kan? ada yang dah mula nampak jeragat, garis-garis kedutan bawah mata. Semua ini memang akan berlaku tak kira kepada sesiapa pun.

Jadi dii sini saya nak memperkenalkan kepada anda semua my new baby "Precious Serum by HICosmetic.

 
Precious serum by HICosmetic diperkaya dengan 100% bahan semulajadi. Tiada bahan kimia yang merbahaya dan terlarang.

Kandungan di dalamnya juga mampu menganjalkan kulit muka yang kendur asbab proses penuaan.

Mungkin juga ada di kalangan kita yang mengalami proses penuaan lebih awal dari usia sebenar.

Mungkin juga usia 30an kelihatan seolah-olah sudah berusia 40an. Ini adalah masalah terbesar bagi wanita yang sudah meningkat usia.

Jika perkara ini berlaku, anda masih belum terlambat untuk merawat semula texture kulit anda agar lebih anjal, berseri dan kelihatan awet muda.

Anda percaya, kandungan Rose Essential oil merupakan essential oil terbaik di dunia bagi merawat masalah kekenduran kulit muka yang dialami oleh kebanyakkan wanita di dunia.

Rose essential oil juga disahkan memiliki kekuatan pembunuh bakteria lebih kuat dibandingkan dengan 10 essential oil yang lainnya.

HICosmetic, "Where beauty is truly defined"

Boleh tengok lagi kebaikan Precious Serum tu dengan melihat entry saya sebelum ini di SINI .

Nak tengok testimoni pengguna precious serum kami?? Boleh lihat entry saya di SINI .

Berminat? Boleh terus email : mayzura@ymail.com ataupun whatsapp di 012-9628636

Berminat untuk menjana pendapatan dengan kadar untung runcit yang agak tinggi? Tiada masalah. Saya juga mencari wakil jualan bagi setiap negeri.

Cepat sebelum terlambat!

1 May 2017

KHASIAT PRECIOUS SERUM YANG ANDA PERLU TAHU

Khasiat Precious Serum by HICOS:

🌹Menghilangkan jerawat dan parut jerawat
🌹Mengecilkan liang pori
🌹Menghilangkan jeragat
🌹Menghilangkan garis halus dan kedutan!
🌹Melembab & memperbaiki struktur kulit.
🌹Mengelakkan kerosakan kulit akibat radikal bebas.
🌹Menghaluskan dan melembutkan kulit.
Meningkatkan elastisiti/kekenyalan!
🌹Memulihkan tisu rosak.

 

Bahan-bahan : Aqua, Sodium Hyaluronate, Rose Essential oil.

Cara penggunaan : Cuci muka sebelum penggunaan Precious Serum by HICOS. Sapukan sedikit serum pada wajah dengan menggunakan hujung jari. Dicadangkan penggunaan dua kali sehari, sebelum tidur dan di waktu pagi untuk kesan maksima.

Whatsapp www.wasap.my/60129628636 #Serummuka #sayajual #Hicosmetic #SerumHicos #preciousserum

24 April 2017

Anniversary Trip Penang : Breakfast di Transfer Road

Assalamualaikum.

Lama tak ke udara. Sibuk sangat buat branding untuk product baru kat facebook.😅😅


Sekian lama saya mencari waktu yang sesuai untuk bawa anak berjalan-jalan. Akhirny suami saya memilih tarikh 19,20,21 Apr untuk vacation family trip kami. Secara betulnya, 19hb memang saya kena cuti sebab pengasuh baby ada urusan. Alang-alang dah cuti, kasi straight terus ke hujung minggu.


19hb kami plan ke Penang dulu. Plan asal nak bawak anak tidur kat Lexis Hotel sebab ada private pool, bilik sauna dalam bilik.

Pada 19hb kami gerak pukul 5:30am dari Rawang. Kesian budak-budak ni kena bangun awal.
 
Sampai kat Penang dalam pukul 10am macam tu. Tak sangka pulak sempat breakfast dekat Transfer Road yang viral Roti Telur Goyang sedap sangat katanya. 
 
Warung tu dekat tepi jalan je. Dah datang hari rabu ,memang tak payah gaduh cari seat. So kite order menu special roti telur goyang & roti canai ayam.
 

 
Roti kat utara ni special bak ang. Tebal & rangup.

Roti telur goyang 1set RM4.  Kita order 2 set. Roti canai ayam ni kita order 1 set je. Harganya RM8.

Campur ayak teh ais, teh tarik, milo ais. Semua sekali RM25. 

Ni sarapan bak raja kerabat sultanah aminah. 😂

Nasib baik bukan selalu mai Penang. Layankan je menu-menu special ni.

Perut dah kenyang? Kita menghala ke Bukit Bendera pulak.

Entry Bukit Bendera saya sambung nanti ye. Anak dara dah merajuk takde teman sebab mama tengok henpon je.

Ok tq sudi baca. Muahciked! 💋

13 April 2017

SABUN HABATUSSAUDA ANTI PENUAAN

SABUN HABBATUSSAUDA DAH BERUBAH BENTUK..SIZE LEBIH BESAR N HARGA SAMA RM23 exc pos
.
💥Sesuai utk masalah jerawat
💥Sesuai utk kulit sensitif
💥Eczema boleh pakai sbb sabun ni tanpa bahan kimia merbahaya
💥Sesuai utk muka dan badan
💥Berat sekitar 45-48g
💥habbatussauda,vit c,minyak argan
.
.
KHASIAT BAHAN2 dalam sabun habbatussauda👇🏻👇🏻:
.
•Habbatussauda:
menghaluskan/melembutkan kulit. Anti-penuaan. Merawat masalah jerawat/jeragat. Meremajakan kulit.
.
.
•Minyak argan:
Anti-penuaan. Merawat masalah kulit berjerawat.Menghilangkan parut. Melindungi kulit drp kedutan akibat penuaan pra-matang. Mengurangkan kedutan dibawah mata. Bertindak sbg pelembap terbaik untuk kulit. Menyegar/melembut/menganjalkan kulit. Menegangkan kulit dan menjadikan ia kelihatan lebih segar. Mampu mengurangkan kegatalan kulit.
.
.
•Vit C:
Menghilangkan/menyembuhkan bekas jerawat. Kolagen utk kulit. Mencerahkan kulit. Melindungi kulit drp radikal bebas. Anti-penuaan.
.
RM23 exc pos
Pos sm rm8//ss rm12

 

6 April 2017

PRECIOUS SERUM YANG MEMANG SANGAT PRECIOUS

Assalamualaikum. 

Saya nak sharing pasal serum antiaging dekat korang semua ni.

Yang lelaki boleh la hadiahkan kepada isteri. Si isteri pun boleh hadiahkan untuk suami. 

Serum ni sangat bagus untuk mereka yang dah berusia 30 tahun ke atas.

Khasiat Precious Serum by HICOS:

🌹Menghilangkan garis halus dan kedutan!
🌹Melembab & memperbaiki struktur kulit.
🌹Mengelakkan kerosakan kulit akibat radikal bebas.
🌹Menghaluskan dan melembutkan kulit.
Meningkatkan elastisiti/kekenyalan!
🌹Memulihkan tisu rosak.

Bahan-bahan : Aqua, Sodium) Hyaluronate, Rose Essential oil.

Cara penggunaan : Cuci muka sebelum penggunaan Precious Serum by HICOS. Sapukan sedikit serum pada wajah dengan menggunakan hujung jari. Dicadangkan penggunaan dua kali sehari, sebelum tidur dan di waktu pagi untuk kesan maksima.

Kalau tak percaya, pi google di fesbuk. Tengah trending sangat.

Kalau nak cuba boleh dapatkan dari saya kerana saya ialah pengedar sah HICosmetic.

200 botol dipos setiap hari.

Jom saya kongsikan feedback ye!




Jangan lupa dapatkan dari saya sebotol ye. InsyaAllah berbaloi-baloi..

Tq sudi baca. 

Bye~

4 April 2017

PENYELESAIAN MASALAH RESDUNG

-RESDUNG MENGANGGU TUGASAN SEHARIAN?? .
.
Asyik terbersin. Hidung pon berair. Bau hanyir pulak tu. Malu nak berdepan dengan orang2 sekeliling.

Apatah lagi orang luar. Puas dah cuba macam2 untuk merawat masalah resdung tapi tak berkesan?

Jom Ikhtiar dengan IV MIST. Sembur-sembur Insya Allah Lega. 💖IV Mist Aromatic Nano Oil💖
.
✳100% organik
✳Semula jadi
✳Bebas bahan kimia
✳Lulus KKM
.
Rumusan terhebat Nano Bio Teknologi
🌟Menghasilkan zarah minyak yang lebih HALUS!
🌟Boleh sembur seperti air
🌟Kadar serapan ke dalam kulit begitu pantas boleh dirasai
.
Bahan2:
🌷Habbatus sauda
🌷Saffron
🌷Ekstrak argan
🌷Serai
🌷Eucalyptus
🌷Halia
🌷Halia bara
🌷Kelapa dara
🌷Limau purut
🌷Pudina
.
Merawat/Menyembuh:
💖 Jerawat
💖 Migrain
💖 Selsema
💖 Resdung
💖 Batuk
💖 Gatal2 muka
💖 Jerawat
💖 Jeragat
💖 Buasir
💖 Sakit gigi
💖 Sakit sendi
💖 Gout
💖 Kuku cekam
💖 Panas badan
💖 Kekejangan, sakit urat & sendi
💖 Sakit pinggang
💖 Senggugut
💖 Kurap, panau
💖 Gigitan serangga bisa
💖 Mengawal rambut gugur
💖 Dan byk lg...
.
🎉Harga asal: RM34.90.
🎉Harga promosi: RM25.00.
🎉Pos: RM8 (SM) RM11 (SS)
❤Beli 3 PERCUMA pos
.
📲WhatsApp 0129628636
📲WhatsApp 0129628636
📲WhatsApp 0129638636
.
#ivmist  #ivmistaromaterapioil #ivmistaromaterapi #ivmistnanooil #ivmistmagicoil #agenivmist #jualivmist #jerawat #migrain #selsema #resdung #resdungkronik #terapiresdung #senggugut #sakitpinggang #sakitlutut #sakitsendi #lenguh #semburanajaib #Sembursembursegar #alhamdulillah #ivkids

 

30 March 2017

Penyelesai Masalah Resdung Dengan IV Mist

Assalamualaikum..

Selamat Pagi.. Mulakan pagi ni dengan senyuman.

Jom la baca pasal resdung ni semoga memberi sedikit manfaat serta pengetahuan kepada kita semua. Sebab semua orang ada resdung. Cuma tidak dapat dikenal pasti resdung itu di tahap mana sekarang kan?


Ramai yang mengidap masalah resdung tetapi tidak tahu bagaimana mereka boleh melegakan resdung tanpa mengambil ubat.

Adakah anda salah seorang daripada pengidap resdung?

80% daripada mereka yang ada resdung tidak sedar yang mereka sebenar mengidap resdung

Cuba semak, adakah anda mengalami salah satu atau lebih simptom2 berikut?

1. 😭Hidung Berair & Tersumbat
2. 😧Kerap Bersin Di Waktu Pagi
3. 😩Gatal Mata
4. 😷Nafas & Mulut Berbau
5. 😪Tidur Berdengkur
6. 😖Hilang Deria Bau
7. 🙆Rambut Mula Ada Kelemumur
8. 😡Naik Jerawat
9. 👼Sakit Kepala
10. 🍜Bertindakbalas dengan Makanan diperap 
11. ⛄Bertindakbalas Dengan Suhu Sejuk

Jika anda mengalami salah satu ataupun lebih simptom2 diatas.. anda sebenarnya mempunyai #RESDUNG

Untuk melegakan resdung, cuba tips yang saya berikan ni.

1) Spray ivmist pada tapak tangan
2) Sapu disekitar kawasan resdung
3) Sedut dalam-dalam bau ivmist sehingga anda rada di pangkal hidung dan tekak.

Lakukan sekurang-kurangnya 3x sehari atau mengikut kesukaan anda.
Nak, cuba!!! Whatsapp 
www.wasap.my/60129628636

#ivmist
#ivkids
#ivsoap

 

Jangan segan silu kalau nak bertanya ye.. ;)

Terima kasih sudi baca.. ~

27 March 2017

Fattah Anas 2nd Birthday Giveaway


Hai.. Lunch hour hari ni sempat join Giveaway setempat. Hehe.. Join la kot-kot ada rezeki anak-anak.

Giveaway ini adalah sempena birthday anak seorang blogger yang diberi nama Fattah Anas. Happy birthday sayang. Semoga kamu membesar dengan sihat. Takmo naughty-naughty okei...


Kalau ada yang nak join Giveaway ni jugak, klik gambar baby syomel kat atas ni.. Baby syomel ni akan terus bawak ke direct link mama dia..

Good luck.. ;)

27MAC 2017 = 1 REJAB

Alhamdulillah.. dikhabarkan hari ini ialah 1 Rejab ye?

Kalendar saya ni takda pulak disertakan dengan bulan Islam. Tapi melalui whatsapp, saya tengok ramai share yang hari ini ialah 1 Rejab.

Secara kebetulan, semalam saya berniat untuk puasa pada hari ini.

Tak sangka pulak hari ni ialah 1 Rejab.

Patutla ringan je badan ni bangun panaskan lebihan lauk malam tadi untuk bersahur pukul 5 pagi tadi.

Hehe..

Ada yang berpuasa jugak ke hari ni?

21 March 2017

IDEA BAJU SEDONDON DI MAJLIS PERKAHWINAN

Assalamualaikum.

Throwback story je. Untuk majlis persandingan adik ipar pada 18 Mac 2017. Tarikh sibuk. Takde langsung gambar dengan pengantin. 😂

Sempat posing masa belum sibuk je..


Ni je gambar yang ada.. 

Tetamu memang agak ramai. Family saya pun semua datang... abah datang dari Segamat, mak, abang & adik serta family datang dari Keratong..  

Husband pulak memang sibuk. Ke depan ke belakang. Memang dia pun tak de bergambar langsung.

Dengan cuaca agak panas.

So boleh kata gambar saya pada majlis tu hanya yang atas tu je lah.

Baju sedondon ni sponser by. Family member pun tak ramai. So adik ipar beli. Mak mertua saya jahit. Buat jubah je senang. 

Sebelah kanan saya tu kakak ipar saya. Kecik molek je orangnya.

Kat tengah-tengah tu anak-anak kitorang.

Memang semua orang kepenatan sangat. Saya je kurang penat sebab sibuk dengan anak bujang yang nak berdukung je dengan saya. 😅

Apa pun majlis selesai alhamdulillah...

18 March 2017

MAJLIS NIKAH ADIK IPOR 17 MAC 17

Assalamualaikum.

Short entry.

Sedang sibuk sekitar majlis persandingan adik ipar hari ni.

Malam tadi dah selamat nikah..

Saya bukan sibuk tolong apa pun.

Sibuk jaga si Muhammad Qayyum yang memang nak dukung je bila ada orang ramai ni. 😂😂 

12 March 2017

CARA HILANGKAN ANGIN DARI BADAN

Assalamualaikum.

Bila badan penuh Angin, penuh bisa, beginilah Cara saya menghilangkan Bisa dalam badan, lenguh sendi, Sakit belakang, Sakit kepala, susah tidur malam Dan banyak lagi khasiatnya antaranya menghindarkan Gangguan makhluk halus..

Cara nya mudah sahaja..

1)Beli 1pack Ais, masukkan ke dalam baldi Dan di campurkan Air sedikit dalam baldi tersebut..
2)Perahkan Limau Nipis@Limau purut dalam 4ke 5 biji dalam baldi

Sebelum Mandi Anda baca:
Al-Fatihah 3x
Al-Ikhlas 3x
Dan Selawat 3x..
Sebaiknya baca ayat suci ini angkat baldi di luar bilik air dahulu selesai baca Mandi 

.Sebaiknya Mandi ini buat bilasan terakhir,Mandi dulu dgn Air biasa baru Mandi Air limau ini..Mula Mandi Dari kepala ,lebih kan siram  di belakang tengkuk Dan bahu.

Sekiranya anda Ada gangguan,anda akan rasa seperti angin keluar Dari belakang tengkuk anda..Badan ,kepala akan menjadi ringan..Sekiranya anda sedawa @ muntah selepas Mandi ,nasihat sy dapatkan rawatan Islam berhampiran...

Mandian ini hanya Alternatif dalam merawat Pesakit,buang angin bisa dalam badan.Di sarankan Mandi sebaiknya waktu selepas Subuh Dan selepas Maghrib...Izin Allah inshaaAllah sembuh..Sy baru pas Mandi ,cubalah...Anda akan rasa kesegarannya..

Silakan Share Agar bermanfaat untuk anda semua Aamiin.

~ Pusat Perubatan Islam Al-mujahidin
.
.

Sumber. 

7 March 2017

BILA ANAK CAMPAK WRISLET MAMA KAT BAWAH BANGUNAN

Assalamualaikum.

Hai! 

Semalam hari kekalutan sedunia untuk saya seorang. Fuh.

Anak buang 2 ketoi wrislet ke bawah rumah.

Memula tak expect dia akan buang. Saya ingat dia sorok atau simpan di mana-mana. Puas carik seisi rumah. Hadui.. sampai call husband tanya ada tak sorok atau ternampak barang ni.

Lepas tu masuk dalam whatsapp grup jiran blok. Bila ada yang cakap memang ternampak wrislet tu kat bawah terus rasa macam huwarhhhhhh.. habisla hilang semua.....


Kami jumpa bear je yang kene campak ke bawah jugak . 😭

Akhirnya saya call bank untuk block kad saya. Takut la tak tau sapa pegang.

Tetiba, cikgu tadika anak saya cakap cleaner blok yang jumpa. Ada duit katanya dalam tu.

Saya pergi pejabat pengurusan apartment, dorang cakap cleaner tak hantar pun barang.

Pusing balik kat blok saya cari cleaner tu. Lepas tu ada la sorang cleaner bagi contact number kawan dia yang jumpa barang saya tu. 

Kami bertemu.

Alhamdulillah. Acik ni simpankan barang saya tu dalam store. Terima kasih sangat. Tak payah la saya sesusah bt mykid,mykad baru. Tapi still kene ke bank sebab dah block kad saya. Nasib baik baru block 1 kad je. Sebab kad tu je ada duit. 😅😅

 Basah lencun keduanya ni. Anak saya campak petang ahad.

Sabor je la.

Anak pulak rasa bersalah sebab kene soal siasat sebab musabab dia campak barang ke bawah.

Tunduk je dia.

Lepas tu dia belikan mama cheese tart buah. Haha..

Mintak maaf la tuh...

Anak-anak.. 😌😌

5 March 2017

DINNER TREAT DI WINDMILL, JUSCO SHAH ALAM

Assalamualaikum.

 A dinner treat from husbnd. Sebenarnya nak belikan hadiah birthday anak. Hari tu birthday dorang tak beli hadiah pun. 

Sejujurnya saya belum try lagi makan kat Restoren Windmill ni walaupun selalu jugak datang sini.

Malam ni order menu signature je lah.. kuantiti banyak jugak. Dekat 2 jam tercanguk nak habiskan makanan.

Untuk anak, dia sendiri pilih menu ni. 👇🏻👇🏻
 

Nasi goreng dalam kereta. Hurm.. lepas tu ayam sweet-sweet tu boleh tahan sedap. Set ni ada air vitagen & sumi. RM15.90.

Set ni ada air vitagen je. So saya pesan, jimat air. Nanti tak cukup. Tak sangka dia memang menggunakan air vitagen sejimat yang mungkin. Hahah..

And nasik tu dia makan habis! Tapi kene la berdrama sikit. Kalau tak, memang tak habis..

Untuk mama & abah pulak, order menu untuk kapasiti 2 orang makan.
 

Ni set apa tah. Tapi ada nasik goreng pineapple. Dengan ayam grill blackpaper sauce. RM39.90.

Share berdua makanan ni. Sedap.. Mintak plate tambahan so senang nak ambik nasik dari bekas claypot ni.
 
Dan yang ini namanya golden set.

Yang ni tak larat nak habiskan sebab plate terlaluuuuu besar. Husband la order. Lepas tu suruh kite habiskan pulakkkk...

Harga tak pasti. Sebab saya tak telek menu ni..

So far menu nasik semua sedap.

 

Ni lead baca doa. Habis je berdoa, dia jemput makan. "Jemput makan mama, jemput makan abah, jemput makan adik."

Alhamdulillah.. banyak surah hafazan dia hafal walaupun baru 4 tahun.
 
Dah kenyang makan, kita sambung jejalan cari hadiah mainan kakak.

Balik je bebudak semua pengsan tertido kepenatan.

😁

4 March 2017

LAYAN ABJ DI FREDOO ABC SPECIAL SHAH ALAM

Assalamualaikum.

Baru-baru ni buat urusan kerja kat Pejabat Tanah dan Galian Shah Alam. Lepas selesai urusan kerja hakiki, member opis sibuk terkenang ABC dekat area UITM ni.. 

So layankan je la walaupun tak suka sangat makan ABC sebab selalu makan tak habis pun...

 

Haa.. tu Freedoo ABC. Tempat ni macam food court. Ramai jugak orang.

Untungnya datang awal kat sini, orang tak ramai sangat.

So, saya order ABJ je.. Ais Batu Jagung. Hehe.. tengah member ambik lauk, saya menikmati ABJ saya. Orang kat kedai depan tu offer masakan panas.

Saya pun ala-ala malas nak makan nasik terus order char kuey teow.

 
So far semuanya kene kat tekak. Habis licin i makan. 😅😅

Lepas makan kita sambung perjalanan ke KL pulak. Pergi ibu pejabat submit document kerja.

Cepat-cepat setel kerja kat Hq, ajak member g JLN TAR cari tudung sedondon untuk kenduri adik ipar 18hb ni.

Bajet masa berjalan kat JLN TAR ialah lebih kurang 45 minit. Saya bagitau member, pukul 4 kita kene gerak balik Sg Buloh takut sesak nanti lambat sampai opis. 

Saya cari shawl. Kawan cari perfume kat Sogo. Kami berpecah gerak sendiri sebab nak jimat masa.

Haha.

Selamat sampai opis kat Sg Buloh pukul 4:45pm.

😅😅

1 March 2017

NILAI RM100 DI MALAYSIA KINI

Hai!

Hari ni babysitter anak saya whatsapp.

Sabun mandi habis,  minyak berubat herba habis, pampers tinggal 20 keping.

Cikgu tadika kakak pulak whatsapp sabun mandi Qaira habis.

So lunch hour tadi pergi speedmart bawak duit RM100.

Ni je dapat dari RM100.🙄🙄

Baki RM30 nak beli pampers si adik pulak. Tu pun tak cukup. Pampers RM32.90.

Mujur si kakak dah tak nak pakai pampers start umur dia 3 tahun. Jimat sikit kat situ.

Ni belum lagi nak nyoping barang lain. Duit dah macam air. Bawak duit RM50 ke speedmart 99 pun malu sebab sure tak cukup. Dulu steady je kalau ada RM50 je.

Dengan ekonomi sekarang, tak tau macamana nak meneruskan hari-hari mendatang.

Kena kerja keras lagi nampaknya.

28 February 2017

1ST TIME CRAVING KERABU MAGGI

Assalamualaikum.

Hai!

Selamat petang. Sharing pasal kerabu maggi! 1st time saya makan ni. Kesian kan? Selalu tak pernah teruja nak makan menu macam ni. Sebab masam-masin kan macam somtam tu. Sebab cuka kot. 

Tapi hari ni saya try makan kerabu maggi buat kali pertama sebab hasutan rakan grup whatsapp zumba saya. 😂😂 mudah terpengaruh sungguh. 

So balik je kerja tadi, parking kereta. Masuk umah ambik kunci motor. Ambik si kakak kat Tadika Day Care dia. Bawak dia naik motor pergi beli kerabu maggi. 

 
Dah namanya bawak anak, dia nak beli bubur chacha pink tu pulak. 

So beli maggi kerabu & bubur chacha. 

Tapi eh!

Tokey bagi free bubur nasik. Alhamdulillah. Rezeki... Kakak Qaira ni memang suka makan bubur akak ni. Sedap. Cukup rasa semua.

 
Tapi kerabu maggi akak ni memang superb la kak.. pedas berapi!

Sesiapa yang berdekatan sekitar Rawang boleh la try. Gerainya dekat dengan Masjid area Kg Kundang. Jual aneka bubur. Recommended!

Tq sudi baca.~

PERFUME SEA ROSE PADA HARGA RM59

Assalamualaikum.

Hai!

Nak share good news kat pencinta perfume!

Baru ni saya ke Jusco Shah Alam. Tengah jejalan, nampak pulak promosi perfume Davidoff ni..

Harga hanya RM59 untuk size 30ml..

Walaupun perfume bukanlah agenda utama ke Jusco, tapi sebab murah beli la jugak.

Dah namanya perempuan. 😂 pantang tengok sale!

Tak pernah pakai perfume jenama ni. So bile bau fruity sweet tu saya dah suka.

Hehe..

So, apa lagi??

Cepatlah ke Jusco! 😜😜😜 

26 February 2017

CERITA BIRTHDAY ANAK LAGI

Assalamualaikum..

Hai! Selamat berhujung minggu.😘😘

Hujung minggu ni kami di rumah saje sebab suami saya kerja. Sibuk sikit bulan depan nak bercuti panjang. Ada kenduri adik ipar yang bongsu.

Ok!

Nak tempek gambar birthday anak lagi. Ai, tak habis-habis birthday anak ke??? Hari tu dah cerita birthday anak kat Tadika. 

Hari ni cerita birthday anak di rumah pengasuh la pulak. Babysitter (Ma Ani) anak saya yang plan ni.. saya tak nak susahkan mereka. Sebab andai kata dia tak anjurkan majlis untuk anak-anak asuhan dia, kami memang akan buat makan kecik-kecik kat Secret Recipe je macam biasa.

Sebenarnya Ma Ani nak buat belated birthday boy anak saya & advance birthday seorang lagi budak 3 tahun yang dia jaga. Since tarikh majlis tu ialah 18 Feb , bersamaan birthday Qaira Qaisara, dengan muka tak malu saya nak tumpang sekali dengan birthday girl punye kek! ☺️☺️

 

Tahun ni, semua kek frozen Qaira merasa... kek ni saya tempah dengan harga RM68.00. Comelkan?

 

Qaira punye excited potong kek! Mama blur tak tau nak potong kek ni macamne. Hahaha! Bese potong kek rata. 😅 ni kek macam gunung dah.

 

Sorang lagi birthday boy kat sebelah. Tengah potong kek jugak. Sibuk memasing sebab budak ramai kiri kanan.

 

Anak-anak pun happy.. walaupun bukan saya yang menyiapkan majlis, tapi penat jugak badan ni. Macam tuan rumah pulak.

Mungkin sebab handle Muhammad Qayyum ni. So extra sikit kerja keras. 

Alhamdulillah. Majlis lancar je. Pukul 6 petang saya gerak balik rumah. Tak jauh pun rumah saya dengan rumah Ma Ani ni. Picit lif turun je dah sampai. Hehe..

Balik cepat sikit sebab sepupu nak datang rumah pulak. Balik masak untuk dinner dengan cousin & family pulak. 

Ok. Putera Puteri saya dah lena. Boleh la sambung buat kerja kat dapur ni.

Tq sudi baca.

Bye~

23 February 2017

Set Penjagaan Kulit Enfuselle Shaklee


Assalamualaikum..

Percayakah anda Set Enfuselle Shaklee setaraf dengan jenama luar negara dan lebih murah harganya dari yang kita jangkakan. 

Lagipun bukan setiap bulan kita membelanjakan duit untuk manjakan wajah kita ni. Sekali beli biarlah berbaloi, semulajadi dan selamat. 

 

Saya menggunakan set seperti di atas ni. Set basic normal-oily.

Ok, sekiranya kulit berminyak, Set Enfuselle terdiri daripada: Purifying cleansing gel (Untuk kulit berminyak, elakkanpenggunaan pencuci muka berasaskan krim atau losyen. Ia akan menyebabkan kulit tambah berminyak) Purifying  Toner Balancing moisturizer Eye Treatment

 **Anda boleh mengamalkan 2 kali sehari, setelah bangun tidur dan sebelum tidur. 

 

Purifying cleansing gel 

Cara menggunakan gel ini adalah dengan mencalit sedikit sahaja gel ke tapak tangan. 

Campurkan dengan air bersin dan gosok sehingga berbuih. 

Ratakan keatas wajah dan gosok dengan lembut (Elakkan dari terkena mata). 

Bilas dengan air bersih. Gel pencuci ini bertindak dengan lembut bagi menyingkirkan kotoran pada wajah, mekap dan minyak berlebihan. 

Bahan-bahan khas serta tambahan vitamin E menjadikan kulit terasa lembut dan segar. Hipoalergik Mencerahkan tona kulit. 

 

Purifying Toner

Selepas membilas wajah, lap wajah anda dengan kain bersih. 

Kemudian titiskan sedikit toner ke atas kapas muka dan sapu rata ke seluruh wajah termasuk bahagian leher. 

Purifying Toner bertindak sebagai penyegar dan merangsang kulit untuk persediaan rawatan. 

Terbukti secara klinikal:
🌸 Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip. 
🌸pH yang seimbang 
🌸Menyegarkan dan memperhaluskan kulit dengan ekstrak likoris dan witch hazel 
🌸Meminumkan kemunculan liang-liang besar pada kulit 
🌸Membantu mengawal kulit berminyak 🌸Hipoalergenik 

 

Calitkan sedikit Enfuselle Balancing Moisturizer dan ratakan ke seluruh wajah agar kulit sentiasa lembab. 

Ramai yang jatuh cinta dengan balancing moisturizer ni sebab struktur nya yang tidak melekit dan sanagt light. 

Cuba anda picit-picit wajah anda selepas menggunakan moisturizer, terasa licin dan smooth.

 Ia standing dengan produk di luar negara, Sangat Best!!  

Terbukti secara klinikal:  
🌸146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari.
🌸 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari 
🌸173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari 
🌸Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit hipoalergenic. 

 

Penggunaan eye treatment ini secara konsisten mampu menghilangkan dan mengurangkan kemunculan garis-garis halus serta kedutan tidak sekata.

 Ia mampu menghilangkan sembab di bawah mata dengan bantuan pelbagai mutrient dan botani khusus. 

Terbukti secara klinikal: 
🌸233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 2 minggu 
🌸120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa 2 minggu 
🌸209%  pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa 8 minggu
🌸 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa 8 minggu. 🌸tona kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
🌸 kandungan botani anti penuaan dan vitamin c memberikan faedah yang ketara kepada kulit halus di sekeliling mata 
🌸Sesuai untuk bahagian leher dan bibir 🌸🌸Hipoalergenik, diakui oleh pakar aftamologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.
🌸 Dan akhir sekali anda boleh menggunakan compact powder kegemaran anda. 😍😍

❤️Selain kecantikan luaran, kita juga perlu menjaga kecantikan dalaman. Anda juga boleh mencuba Set Kecantikan Shaklee untuk makanan kesihatan kulit dari dalam. 

Tq sudi baca~

May SID882638
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page