1 August 2017

Idea Mengecat Dinding Bersama Nippon Paint


Assalamualaikum..

Selamat petang. Ke udara di petang hari. Hari ni baru selesai buat urusan kerja luar pejabat. Sibuk ke Shah Alam, lepas tu ke KL pulak submit dokumen. On the way balik, sempat singgah ke CIMB buat semakan pinjaman ASB.
.
Kembali ke cerita touch up rumah sewa saya. Baru ni, cerita pasal touch up dapur kan. Boleh tengok entry tu kat SINI.
.
Dua tahun lepas, rumah bercat semua biru cair. Nampak biru cair kan? Kontraktor yang cat dulu cakap ni warna grey. Saya nampak ianya biru.Hehe..Entah la.
.

 
Kali ni kerja cat buat sendiri je. Suami terlajak rajin buat kerja mengecat. Dia cat sikit-sikit lepas selesai buat kerja pasang rak.
.
Kami decide nak warna grey. Kekonon modern la sangat..
.
 
Sebelah dinding je buat grey. Sebelah lagi cat dengan warna biru cair balance cat dari rumah saya 3 tahun lepas. 
.
Kami pilih menggunakan cat Nippon Paint sebab cantik. Nampak dia punya nur tu berkilauan. Hehe.. Lain sebab, kalau dinding kotor kena conteng ke apa, boleh lap je dengan kain basah kan.. Senang... ^__^
.
Kakak saya cakap gandingan metalic grey dengan biru cair tu pelik..
.
Ye ke? Saya pulak kata belasah je la sebab rumah nak buat sewa je.. kikiki...
.
Ok ke tak oke? Cer komen sikit pelis.
.
Tq~

No comments:

Post a Comment

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page