28 September 2014

Kenapa dengan Anonymous ni??

Assalamualaikum...

Nak tanya kepada yang tahu... 

Meh hakak screenshot emel yang dah delete ni..

Cube tengok yang from anonymous ni.. 

Pelik la. Tiap hari ada drop komen kat blog hakak yang 6 bulan bersawang tu.. 

Memula tu baca la jugak.. 'Iam interesred wif ur blog.. Blalala.. Kindly visit our page for new business,our blalala..'

Sampai dekat 30 emel masuk, malas la aku nak bukak.. Dia siap bagi link.

U ols rasa, virus ape ni?? Nyampah pulak tengok sampah2 ni..

24 September 2014

Diy frozen cube offer!

Assalamualaikum..

Ada yang berminat dengan diy cube ni???
Harga ni valid sehingga 30hb September 2014 je..

RM195 beserta postage & free gift storage box bersaiz 80liter!!!

Cepat emel ye sebelum habis! Emel ada saya letak di sebelah kanan ni..

23 September 2014

My 1st homemade pizza

Assalamualaikum..

Semalam hujan lebat.. Tak ke mana-mana pun. Hanya di rumah.. Seawal pagi masak nasik lemak. 

Husband pulak balik kerja awal. Dalam pukul 2:30pm gitu sebab ada kontraktor nak datang rumah pasang aircond.

So bila husband cakap nak balik dah, terus buat sambal udang untuk dia.

Lepas tu, prepare bahan untuk buat pizza homemade! Haha.. Siap screenshot lagi resepi kawan opis akuni.
 Dia ada blog jugak..
Tak tau nape tapi memang teringin nak try buat pizza. Tak sangka jadi pulak walaupun derhaka resepi. Hehee..

Contoh derhaka 1, aku pakai tepung gandum. Kes derhaka 2, aku pakai 2 sudu minyak masak. Heheee.. Jadi je!
Intinya aku pakai sosej,daging kisar,nanas,sos cili,sos lada hitam &keju kisar. 

Sebab kan ada 2 doh, aku buat lagi 1 pizza. Kali ni tambah udang..
Habis kedua-dua keping pizza. Heppiiii! Hehe

17 September 2014

Menu dinner paling mudah!

Assalamualaikum...

Rasa malas nak masak untuk makan malam.. Tapi dan-dan pulak pukul 9 lapor.. Lepas tidokan Qaira, terus gi dapo. Panaskan minyak.. Pecah telur sebijik.. Hasilnya...
Taraaraaraaaa...

Gile pemalas kan?? Haha.. Sebab husband pun kerja, so makan untuk perut sendiri je, ni la hasilnya.. Ngeeee..

Ala, takkan bila buat menu gempak je nak post kat blog kan? Menu yang dipandang remeh tapi sedap ni kenalah publishkan jugak kann..

Haha!

Sedap kot! Nyamnyamnyam... 

Jom rapatkan silaturrahim

Assalamualaikum..

Tetiba..

Nak buat entry ngengada ni..

Jom eratkan silaturrahim di instagram!

Ini acc instagram iols.. Jom follow..

@mayzurakhudori
@mayzurakhudori

Hehe.. Peace !!! 

16 September 2014

Qaira 1 tahun 7 bulan.

Assalamualaikum.

Happy Malaysia Day u ols! Malaysia Day aku kat rumah sahaja.. Husband kerja, cuma dia keluar lewat sikit dari biasa.

Anak aku yang sorang ni, dah pun setahun 7 bulan.. Kerenah bermacam-macam...

Bila kena marah, pandai buat lawak cairkan marah mama..

Ada benda yang dia dah paham & buat sendiri tanpa suruh..

Antaranya bila bukak baju dia, aku sengaja letak baju dia kat lantai. Nak tengok apa Qaira buat.. Qaira kutip baju tu masuk dalam bakul baju kotor. Tapi, dah memang habit dia dari dulu. Semua dia nak campak dalam bakul baju.. 😭😭 kalau ada benda hilang, carik dalam tu.. Kadang tu nyaris henpon masuk mesin basuh.. Nasib baik aku pulak jenis masuk baju satu per satu dalam mesin.. Kalau yang jenis humban sebakul... Tak tau la nasib. Tapi sekarang habit Qaira tu dah takde. Dia cuma masukkan baju kotor je kat bakul. Heehee..
Satu lagi, kalau dia tengok ada pampers dia kat tepi toilet, laju je dia angkat hantar dapur.. Dia nak masukkan dalam bakul sampah tak sampai, so kene dukung la sebab nak ajar buang sampah kat tempat yang betul. Kena letak kat tempat tinggi bakul tu.. Kalau idok dia memunggah sampah pulak!
Aku pernah marah qaira suka sangat ambik penyapu buat main. Lepas tu dia buat la muka comel, mata kedip2, bontot tonggek sikit.. Bila aku tergelak tengok aksi dia, mula la ngade repeat benda tu banyak kali..

Tapi, paling tak larat bila nak pakaikan pampers! Penat tengok dia telanjang bogel lari atas katil.. πŸ˜‚πŸ˜‚
Itula Qaira.. 

Eh, patut cite pasal Malaysia Day. Ni cite pasal anak pulop. Haha.. 

Sukatila nak cite pasal anak aku.. Heheee..
Good nite all!

15 September 2014

Ini cerita seluar dalam lagi!

Assalamualaikum..

Yang ini serius lawak!

Dari acc instagram member aku...

Mohon share di sini ye suuu... πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆ

Bengang betul dia kat member dia.. Ahaha..

Tapi serius buat aku gelak wey! Bahahaha!

Giant Block! For sale!

Assalamualaikum..

Nak bukak kedai ni..

Dekat soho ada ready stok giant block. Block yang besar tu!
Nak buat sale murah2 jek!


12pcs block rm80 free pos.
16pcs block rm90 free pos.

Normally, charge pos rm11.. Tapi kali ni nak belanja pos! 

So.,. Harga ni tertakluk kepada stok ye!

Emel je kalau berminat.. Mayzura@ymail.com. Lepas tu baru iols bagi no fon..

Bukan pe, cik abang tak bagi publish no henpon merata-rata! Heee!

Tips menyediakan makanan yang sihat dari Tupperchef!

Assalamualaikum..

Baru ni, share2 beli periuk dari Tupperchef dengan member.. Dapat murah baaaaaanyaaaaakkkkk sangat. Hehe..
Dalam box periuk tu ada booklet cara menggunakan periuk tu..

Selain dari tu.. Adalah cara menyediakan makanan yang berkhasiat & sihat! Meh kite berkongai cara tersebut..
Mudah kan dengan tips begini?

Selamat mencuba!

Cewaah. Hihi

14 September 2014

Seluar Dalam Lesap??

Assalamualaikum...

Saje letak tajuk seluar dalam.. Nak bagi hotttt... Ahaha...

Tapi masih berkisar perihal seluar dalam.. πŸ˜›

Ada anak yang pandai sorok barang ni, kadang boleh buat tercarik-carik.. Kadang boleh buat lawak pun ada..

Tak tau la bila dia sorok kan.. Hari ni bukak laci almari jumpa macam-macam dia sorok! Adeh.. Antaranya seperti tajuk di atas.

Terus aku wasap abah dia tanya ada kah dia yang simpan bebarang tersebut dalam laci? Jawabnye takde.

Sahla budak kecik tu punye kerja! πŸ˜‘πŸ˜‘

Belum g di buatnya sorok remote tv, henpon, modem.. 

Sape yang anaknya sebegini jugak.? πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

11 September 2014

Surat Pelepasan Dari PTPTN

Assalamualaikum..

Selamat hari kames semua! Cewah.

Hari ni hari sedikit gumbira walau busy bekoje.. 

Sebab hari ni dah terima emel dari Ptptn yang aku sudah bebas.. Yaaa.. Sudah bebas dari mereka..
Maka dengan ini, sedikit beban hutang selesai.. Semua hutang zaman study habis! Lega! Ringan sikit dah monthly commitment aku!

Ada lagi hutang lain yang perlu aku selesaikan..

Kasi hutang setel, baru la boleh nak jejalan.. Ye dok?? Hutang keliling pinggang, tapi jalan cuti2 pusing 1 Malaysia.. Lepas tu cakap takde duit nak bayar hutang.. Aiseymen..

Misi sifar hutang!!!!

10 September 2014

WW : Suami Yang Baik Katenyeeeee

9 September 2014

Get free beg & info from drypers!

Assalamualaikum...

Qaira Qaisara tengah tido. Hari-hari balik dari rumah pengasuh terus nak tido.. Haduuu.. Tak sempat mama nak bermanja dengan awak! Yang bagus kalau dia tdo, aku boleh buat kerja rumah dengan tenang. Yang tak bagusnya, mana elok tido magrib2 nak oiiii!! Hurm..


Sapa ada cara nak elak baby tido magrib? Share ye.. Sebab qaira ni bila balik memang haruslah nak bergantung dengan aku. Bila dah bergantung, komfem tido. Tak bagi kang ngamok!


Back to topic entry di atas.. Baru ni drypers bagi beg free.. Senang je nak dapat beg ni.. Jadilah 50,000 terawal berdaftar di website drypers.. I/Allah dapat beg ni jugak...

Just isi detail je.. Nama anak dan sebagainya... Lepas tu pihak drypers akan pos beg tu ke address berdaftar..

Muat la isi pamper Qaira, baju sikit,shower bath,towel.. Kalau nak jejlan tu, boleh la bawal beg ni isi kelengkapan si Qaira.. SiZe sesuai sangat dengan badan si anak..
Selain tu, pihak drypers akan emelkan banyak tips pasal baby dan pampers ni.. 

Ada jugak promosi barangan drypers kat website tu.. Macam si Qaira ni, memang dari newborn dah sebati pakai pampers drypers.. So, memang tak pernah tukar lagi pampers lain..

Tapi, macamana pun, masa beli pampers drypers untuk Qaira, for sure la kami mak bapak Qaira akan beli pampers ni time promosi je. Bila ada offer, terus hangkut 3 beg pampers.. Sekarang Qaira pun dah pakai size L...

So, hopefully dengan adanya website drypers ni, lagi banyak offer yang dorang akan bagi kat pengguna tegar Drypers! Hehe..

Ini bukan lah entry berbayar ye! 

Welcome back to me!

Assalamualaikum...

Giler lama tak update blog sebab henpon rosak.. Ni baru rasa baru dapat nyawa blog baru..

Hehe.. Tepek gambar anak pulak.. Takde modal lain nak tepek.. :p

Minggu ni minggu sibuk sebab ada ceremony untuk signing projek perumahan fasa 2.. Ada sesape yang tengah baca blog ni kene pegi Templer Golf Club sabtu ni???

See u soon!!
Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page