17 March 2014

Finally,umah saya ber'langsir'!!!dan tinted??

Assalamualaikum...

Hai.. Update pasal rumah kami.. Dah sebulan pindah.. Tapi tak berlangsir.. Kau hadooo?? Haaa...hahaa..

Ekcelli,hari tu dah mencari langsir.. Tapi takde yang berkenan di hati.. Yang tak berkenan di poket pun iye jugek... Mahal rupenye nak buat langsir umah ni.. Pffftt!!

Semalam,baca 1 post kat grup deco-deco fesbuk,ada sale curtain sehingga 70% di Fella Design.. Terus aku ajak abah Qaira gi sana.. Banyak pilihan.. Bayangkan,dari rm80/meter terus jatuh ke harga rm20/meter. Tapi,curtain yang kami berkenan tinggal 5m. Mane cukup yeop... Buat baju kurung banyak la lebih... Huhuhu...

Aku ajak abah Qaira pi cari kat kedai langsir. Nak jugak beli langsir tuh! Kekonon tak nak la balik dengan tangan kosong.. Kami pi kedai langsir dekat 'The Store'.. Dekat je dengan rumah.. Pusing-pusing ada 2 type yang berkenan di hati...

Warna silver plain.. Nak konsep simpel.. Sebab umah kami dah bertema white&purple. Jadi, langsir silver. Ok x??

Kat atas ni gambar sebelum.. Masa abah Qaira pasang kayu langsir.. Cermin sliding tu ber'tinted' hitam je... 'Tinted' pun abah Qaira buat sendiri.. Sebab dah tinted la tu yang lambat cari langsir. Haha!

Sebelum dan selepas tinted. Hehee.. Kos tinted ni RM250 selepas tawar menawar dengan tokei untuk semua tingkap dan pintu sliding.. Tapi,penat kot sebab abah Qaira buat sesorang.. Kami beli material 'tinted' ni kat Jalan Pudu,KL..

Eh..cite 'tinted' pulak.. Continue pasal langsir.

Ni la dia langsir pilihan...

Mahal kan main aku rasa.. RM396.. Siap harga benda bulat kat atas tu.. Kire seketul-ketul tau.... Siap dengan upah jahit...

Siap budak kedai tu tanye,betul ke akak nak langsir ni??

Amboi....ko hengat hakak tak mampu.. Eceh! Kan maiiinnn pandang sebelah mate..haha.. Ni rasa nak beli langsir paling mahal! Hakhak..

Tu baru harga langsir untuk sliding door 3 panel pintu je.. Ingat nak terus beli sesiap untuk bilik.. Tapi kain dari material sama tak cukup.. So,simpan balik duit untuk tabung langsir akan datang.. Mahal beli langsir,tahu???

Nasihat dari aku,untuk kekawan yang baru nak cari langsir dengan penjimatan maksimum, tak payah la pakai style kayu ni... Pakai yang rail bese je.. Murah sikit dari pembuatan & penggunaan bahan. Bende bebulat tu mahal kot kalau nak beli banyak..

Tak payah nak trendy sangat macam kak ton ni.. Haha! Kak ton ni terhengen.. Ala ngidam gitu. Haha.. Tu yang pejam mata kak ton bayar duit langsir. Haha..

14 comments:

  1. jemputlah akak dtg rumah...

    ReplyDelete
  2. rumah akak pakai langsir biasa je.jahit sendiri pulak tu..gigih belajar.hehe

    ReplyDelete
  3. nak kena pejam jugakla mata ni bila nak membeli. hihihi

    ReplyDelete
  4. langsir memang mahal eventho yg simple ajer..

    ReplyDelete
  5. alah.. sama gak dengan akak dulu.. pindah umah takdak langsir.. tapi akak takdelah buat cenggitu.. buat biasa je.. ;)

    ReplyDelete
  6. ready made langsir sekarang banyak jenis bulat2 tu berbanding yg sangkut.. nape tak try ke nilai 3?

    aritu tertengok kat ikea, banyak gak design lawa..tapi rege ai tak tau la.. takut mahal sangat..tutup mata.. wakaka...

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum may...langsir kat rumah kena jahit sendiri jer nak upah mahal sangat ganya...:)har

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak tukar langsir ☺☺

    ReplyDelete
  9. hihi...my mom beli langsir tym sale....terus auntie marah seb tak hbq kat dia...hihi

    ReplyDelete
  10. puan beli mana tint umah tu..sy nk beli gak ni..cantik langsir tu.

    ReplyDelete
  11. as salam...

    puan, kalau boleh saya nak tau, kedai macam mana jual tinted tu yer? boleh beli kat kedai tinted cermin kereta je ke? ke kedai cermin ke camne? terima kasih menjawab..

    ReplyDelete
  12. Rumah saya pun masih belum berlangsir. Hoho.. Dok membajet duit ni ha

    ReplyDelete
  13. Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

    ReplyDelete
  14. Kami specialist utk 2ply @ 2 layer/mill tinted & 3ply @ 3layer/mill. Ada byk pilihan warna :

    πŸ‘‰
    Blue Silver
    πŸ‘‰
    Bronze Silver
    πŸ‘‰
    Gold Silver
    πŸ‘‰
    Silver Black
    πŸ‘‰
    Green Silver
    πŸ‘‰
    5%-95% Black
    πŸ‘‰
    Silver Green
    πŸ‘‰
    Silver Gold
    πŸ‘‰
    Silver Blue
    πŸ‘‰
    Silver Bronze
    πŸ‘‰
    Made In USA

    Spesifikasi:-
    ➳ 5-15 Years Warranty
    ➳ 85% Heat Rejection
    ➳ 99% UV Protection
    ➳ Up to 85% Infrared Rejected

    Kelebihan selepas pemasangan :
    πŸ‘
    Jimat elektrik sekiranya menggunakan aircond
    πŸ‘
    Dapat menyekat 80-85% haba panas dr msk trs ke dlm rumah
    πŸ‘
    Privacy
    πŸ‘
    Menebat & Menguatkan kaca (X mudah pecah jika diketuk dgn kuat)
    πŸ‘
    Mengurangkan silau

    FREE QUOTATION!

    Hubungi:
    018 262 7765 (Whatsapp/Call/Sms)

    * Kami juga membuat pemasangan ke seluruh
    ‪#‎Ipoh‬ / ‪#‎KualaLumpur‬ / ‪#‎Selangor‬ / ‪#‎Perak‬ / ‪#‎Penang‬ / ‪#‎Kedah‬ / ‪#‎Pahang‬ / ‪#‎Melaka‬ / ‪#‎NegeriSembilan‬

    < Pakar pemasangan tinted berKUALITI TINGGI pada harga yang MINIMUM
    πŸ’°
    πŸ’°
    πŸ’°
    >

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page